Mozzart obradovao fudbalere NK Omladinac Visoko

Mozzart obradovao fudbalere NK Omladinac Visoko

 

Nogometni klub Omladinac iz Visokog već skoro sedam decenija bilježi dobre rezultate na tabelama domaćih liga. Iz njihovih redova su potekli reprezentativci i fudbaleri evropskih ekipa. Bili su osvajači Kantonalne lige Sarajevo, a plan da zaigraju u Drugoj ligi Federacije osujetile su im loše finansije. Kako se to ne bi ponovilo u budućnosti, kompanija Mozzart im je pružila podršku.

            -Igrači su ponosni što imamo ovakvog donatora. Kompanija Mozzart nam je uručila opremu koja je nam je zaista dobrodošla. Kada smo dobili kvalitetne dresove, normalno da je to bio veliki podsticaj igračima i upravi, odmah se bolje osjećamo na utakmicama. Iskreno se zahvaljujemo- kaže Dževad Gazibara, predsjednik NK Omladinac Visoko.

            Klub ima 64 člana u seniorskoj, kadetskoj i pionirskoj ligi. Nove dresove iz Mozzarta obukli su prvotimci koji se takmiče u Četvrtoj opštinskoj ligi gdje su trenutno na sredini tabele. Ranije su igrali Kantonalnu ligu, ali su sada u nižem rangu zbog nedostatka sredstava.

Omladinci ovog kluba takođe vrijedno treniraju i igraju utakmice. Kadeti su nedavno zauzeli prvo mjesto na nivou Kantona Sarajevo, a pjetlići su, za sada, posvećeni treninzima i turnirima. Ponekad odigraju utakmicu protiv svojih vršnjaka prije nego što na teren izađu njihove starije klupske kolege.

Najveći uspjeh klub je ostvario 2009. godine kada su bili osvajači Lige Kantona Sarajevo. Imali su ambicije da napadnu Drugu ligu Federacije BiH, ali se to nije ostvarilo jer nisu imali novca za takmičenje u višem rangu.

Iz Omladinca su potekli brojni fudbaleri koji sada igraju ili rade kao treneri u evropskim klubovima, ali i bivši reprezentativci…Tim putem, u novim Mozzart dresovima, žele da nastave u narednom periodu, a za pomladak ne moraju da brinu.

Finansijsku podršku klubu pruža samo Grad Visoko. Tim više, a posebno zbog teške finansijske situacije, donacija opreme iz Mozzarta beskrajno im znači na putu ka stazama stare slave.