Mozzart svim srcem uz "Srce za djecu"

Mozzart svim srcem uz "Srce za djecu"

Proteklog vikenda Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Visokom je organizovalo trku „Zlatni krug“ uokviru „Zlatnog septembra“ – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku. Brojni građani BiH učešćem u trci i kupovinom majica podržali su plemenitu misiju prikupljanja sredstava za mališane oboljele od karcinoma. Njima se pridružila i kompanija Mozzart čiji su uposlenici svim srcem podržali ovu akciju.

-Posebno smo ponosni na naše prijatelje iz kompanije Mozzart što su podržali ovu trku i šetnju tako što su se priključili donacijom kroz kupovinu majica „Zlatni krug“, te poslali snažnu poruku o ljubavi, podršci i razumijevanju. Djeca oboljela od raka su sretna i zahvalna što imaju ovakve prijatelje na svojoj strani- kaže Atifa Buldić-Bešić iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, Sarajevo.

Udruženje broji preko 500 članova, među kojima su djeca oboljela od raka i njihove porodice. Već 19 godina im kontinuirano pružaju podršku kroz mnoge velike projekte kao što su Roditeljska kuća, Moja kosa- tvoja kosa, te program psihosocijalne podrške.

Humanitarna trka i šetnja „Zlatni krug“ jedan je od najhumanijih i najljepših događaja koji su organizovali ove godine, na šta su posebno ponosni.

-Ponosni smo na sve naše sugrađane, dobre ljude koji su iskazali solidarnost i podršku kroz donacije za majice, ali i kroz dolazak na trku/šetnju u velikom broju. Pokazali smo da djeca oboljela od raka nisu sama i da imaju uvijek na koga da se oslone. Upravo za njih je bila organizovana ova akcija i sva prikupljena sredstva biti će usmjerena u projekte Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“, a koji su od velike važnosti za njih i njihove porodice- dodaju iz ovog Udruženja. 

Trka je organizovana na incijativu Visočanina Afana Habibovića koji se bori sa tumorom na mozgu. Akciju humanitarnog karaktera podržali su brojni sportisti i druge javne ličnosti, privredni i javni subjekti. Za sve njih ovo je mjesec kada su trčali trku života, kada smo kao društvena zajednica iskazali solidarnost sa djecom oboljelom od raka i poručili im da smo tu uz njih sve do cilja, a to je njihovo ozdravljenje. Tim povodom uz njih je složno stao Mozzart tim, a koju poruku su im poslali, pogledajte u nastavku: 

www.youtube.com/watch