Novi dresovi za nove šampione iz Čelinca i Gradiške

Novi dresovi za nove šampione iz Čelinca i Gradiške

Za velike uspjehe ponekad je potreban samo mali podsticaj. U brojnim klubovima nižih liga sanjaju velike sportske snove, ali i da zaigraju u kvalitetnoj opremi poput prvoligaša i premijerligaša. Tu priliku igračima FK Šnjegotina i FK Mladost Seferovci dala je kompanija Mozzart kroz donaciju u akciji „Novi dresovi za nove šampione“.

-Prvenstveno želimo da izrazimo veliku zahvalnost prema kompaniji Mozzart što su prepoznali trud i rad naše ekipe. Momci su prezadovoljni kvalitetom i dizajnom opreme koja je prva liga- kaže Dalibor Vujičić, predsjednik FK Šnjegotina, Čelinac.

Klub ove godine proslavlja veliki jubilej. Za dvije decenije rada, okupili su više od 100 članova u seniorskoj i omladinskim selekcijama.  

Dok se seniori takmiče u Četvrtoj područnoj ligi Banjaluka, omladinci vrijedno treniraju i igraju na turnirima. Prvotimci su prvi na tabeli na jesenjem dijelu sezone. Zbog toga ne kriju ambicije da održe poziciju u nastavku takmičenja, ali i da se plasiraju u viši rang budu li imali dovoljno finansija.

Klub se više puta okitio titulom najboljeg sportskog kolektiva Opštine Čelinac. Osvajali su i posebne nagrade Opštine, a više puta su iz njihovih redova birani najbolji sportisti i sportski radnici u Čelincu. Bili su pobjednici Međunarodnog turnira u Nirnbergu 2005. godine, te prvaci Međuopštinske lige kada su se plasirali u Treću ligu RS.

Punu podršku u radu imaju od Opštine, a tu su i brojni entuzijasti i prijatelji kluba među kojima je sada i kompanija Mozzart.

Ujedno, sada imaju zajedničkog prijatelja sa klubom FK Mladost Seferovci kojem je takođe stigao poklon iz Mozzarta.

-Nikad nismo dobili ni od koga bilo kakvu pomoć osim od Mozzarta. Zato ćemo sa zadovoljstvom nositi nove dresove. Igračima je to veliko zadovoljstvo i ponos, pa se veoma zahvaljujemo našem jedinom donatoru- kaže Goran Vidović, direktor FK Mladost Seferovci, Gradiška.

Klub iz okoline Gradiške gaji tradiciju od pola vijeka, a održava ga grupa entuzijasta iz sela Seferovci. Najveći uspjeh su im minute koje su igrali u Trećoj ligi RS.       

Sada su seniori četvrti na tabeli Opštinske lige Gradiška, a ambicija im je da u narednom periodu uđu u viši rang takmičenja. To bi moglo da im se ostvari u novim Mozzart dresovima koji su do sada donijeli sreću stotinama klubova širom BiH.