Za ulazak u Prvu ligu: Nova oprema iz Mozzarta za OKK Gacko

Za ulazak u Prvu ligu: Nova oprema iz Mozzarta za OKK Gacko

-Želim da se zahvalim kompaniji Mozzart koja nam je donirala trenerke i lopte. Svi članovi su veoma zadovoljni i ovo je jedno osvježenje u klubu. Veoma im se sviđa oprema i nadamo se novim uspjesima u njoj- kaže Milan Babić, predsjednik Skupštine OKK Gacko.

Seniori ovog kluba su prošlu sezonu završili na prvom mjestu Druge lige Republike Srpske, grupa Istok. Bili su i učesnici završne Mini lige za pobjednike sve tri grupe za ulazak u Prvu ligu, gdje su bili na sredini tabele - što je uspjeh za ovako mladu ekipu.

U novoj opremi iz Mozzarta spremaju se za novu sezonu koja počinje za oko mjesec i po dana. Cilj im je da opet budu prvaci svoje grupe u Drugoj i da napadnu Prvu ligu Republike Srpske.

            Osim u prvom, klub bilježi uspjehe i u sastavima mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori - koji čine prvi tim sa seniorima.

Njihove selekcije kadeta i mlađih pionira prošle godine su se odlično pokazale  na završnom turniru, što je dokaz da su omladinci ovog kluba veoma konkurentni.

Oko 40 djece pohađa Školu košarke pri OKK Gacko, a u ovom klubu im posvećuju značajnu pažnju. Cilj im je da omladinci istinski zavole košarku i da budu nosioci igre u budućnosti u drugim selekcijama.

U Gacku je u toku izgradnja nove dvorane, pa se nadaju da će u budućnosti imati više termina za treninge, kao i da će pokrenuti sekciju košarke za djevojčice.

Podršku klubu pruža Opština Gacko, te lokalne firme, a sada se na listu njihovih prijatelja upisala i kompanija Mozzart.