Još pet donacija u akciji „Humanitarni tiket u podne“

Još pet donacija u akciji „Humanitarni tiket u podne“

Kompanija Mozzart nastavlja da pomaže brojnim udruženjima i organizacijama kroz akciju “Humanitarni tiket u podne”. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću tradicionalno donira ulog, a poznate ličnosti, u ulozi plemenitih kladilaca, tipuju. Zajednički osvojene iznose na dobitnim tiketima usmjeravaju u humanitarne svrhe.

Tako su nedavno uputili donacije na adrese još pet udruženja širom Republike Srpske. „Humanitarni tiket“ obradovao je članove  Humanitarne omladinske organizacije „Forum mladih“ Trebinje i Udruženja "Moja luka", Banjaluka. Donacije su stigle i Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Djeca sunca" Šamac, Udruženju roditelja i prijatelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju "Vedar osmijeh" Bileća i  Udruženju roditelja sa četvoro i više djece "Napredak", Rogatica.     

U svim ovim udruženjima od srca su zahvalni Mozzartu i poznatim kladiocima koji su im donijeli sreću.

Za mlade iz Trebinja tipovao je selektor Slovenije Aleksandar Sekulić. Tim plemenitim činom, zajedno sa Mozzartom, pomogao je članovima organizacije „Forum mladih“ iz Trebinja koji se bave unapređenjem položaja omladine u ovom gradu.

-Trudimo se da realizujemo što više projekata koji doprinose poboljšanju položaja omladinske populacije u Trebinju. Na tom putu nam mnogo znači i saradnja sa kompanijom Mozzart kojom daju primjer drugima. Drago nam je što smo odabrani kao jedna od organizacija koja je dobila podršku, a sredstva ćemo kvalitetno iskoristiti-  kaže Dražen Bošković, predsjednik Humanitarne omladinske organizacije „Forum mladih“ Trebinje.

Za članove banjalučkog Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom "Moja luka" tiket je sastavio proslavljeni fudbaler Lazar Marković, a donacija je usmjerena u nastavak rada sa korisnicima.

-Neprofitna smo organizacija, pa su sve naše aktivnosti bazirane na donacijama plemenitih ljudi i društveno odgovornih kompanija bez kojih ne bismo mogli ništa da uradimo. Tim više, ova pomoć nam mnogo znači, a posebno smo zahvalni jer nam je donacija iz Mozzarta stigla po drugi put - kaže Gordana Adamović Đorđević, predsjednica Udruženja „Moja luka“ Banjaluka.

Sreću djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju iz Šamca, donio je pjesnik i kompozitor Vladan Zec. Donacija im je dobro došla za nabavku materijala za kreativne radionice njihovih 57 članova.

-Od nabavljenog materijala smo pravili čestitke koje smo zatim prodavali, a od prikupljenog novca ćemo članovima obezbijediti izlet u Sarajevo. Sve to ne bi bilo moguće da nam nije stigla pomoć iz Mozzarta, hvala im na tome- kaže Tanja Ninković, predsjednica Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju "Djeca sunca" Šamac.

Osvojeni iznos članovima Udruženja „Vedar osmijeh“ usmjerio je predsjednik OSS Vladan Gajić čime im je Mozzart opet izmamio osmijeh na lice. Naime, bilećkom Udruženju roditelja i prijatelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju ovo je druga donacija iz kompanije Mozzart koju će iskoristiti u radu sa korisnicima u dnevnom centru, a i ovaj put su zahvalni na podršci.

Humanitarni tiket usrećio je i višečlane porodice iz Rogatice za koje je tipovao generalni sekretar Padel- teniskog saveza Srbije. Time je Mozzart obradovao i 102 porodice iz ove opštine od kojih najbrojnija ima čak 10 djece.

-Sastajemo se i organizujemo razne aktivnosti, međusobno se pomažemo, a opština nam je omogućila besplatne treninge za djecu. I ova pomoć iz Mozzarta nam mnogo znači jer neko misli na nas, a tek ćemo odlučiti u šta ćemo usmjeriti dobijena sredstva-kaže Slađan Jagodić, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece, Rogatica.

Kroz tradicionalnu akciju “Humanitarni tiket u podne” tokom prošle godine Mozzart je uputio pomoć na više od 40 adresa, a timska igra na humanost je nastavljena i ove godine.