Mladen Bojinović podržao akciju "Stop nasilju nad ženama"

Mladen Bojinović podržao akciju "Stop nasilju nad ženama"

Najveća domaća, a svjetska sportska imena nastavljaju da se priključuju akciji "Stop nasilju nad ženama”. 

Nakon fudbalskog Dijamanta Edina Džeke i bivšeg NBA asa Mirze Teletovića, projekat, koji je Mozzart pokrenuo sa državnom Agencijom za ravnopravnost polova i Gender Centrom Federacije BiH, podržao je i legendarni rukometaš Mladen Bojinović.

Jedan od najboljih domaćih i svjetskih rukometaša u istoriji fotografisao se u majici “Stop nasilju nad ženama” i na taj način poslao snažnu poruku o važnosti zaustavljanja svakog vida nasilja, posebno nad ženama.

– Naravno, odmah sam se bez pogovora odazvao pozivu da se priključim ovoj akciji, jer smatram da žene niko ne treba maltretirati, da žene trebaju biti stub porodica. Nisam pobornik bilo koje vrste nasilja, a pogotovo nad ženama. Ovo je fenomenalna akcija Mozzarta i uvijek ću im se naći na raspolaganju za sve što je potrebno kada su u pitanju sportske i društveno odgovorne akcije – kaže rukometni as Mladen Bojinović.

Proslavljeni rukometaš Mladen Bojinović je, igrajući za Barselonu, Pari Sen Žermen, Monpelje i Ademar Leon, osvojio 33 trofeja, odigrao na stotine utakmica i postigao više od 2.000 golova. Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je svjetsku bronzu 2001. godine, bio je kapiten reprezentacije Srbije, a u Francuskoj osvojio 11 šampionskih titula.

Sada je uzeo loptu u ruke i, umjesto dresa, obukao majicu koja je simbol Mozzartove plemenite akcije širom BIH.

Iz Agencije za ravnopravnost polova BIH, pri Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BIH, poručili da je borba protiv nasilja nad ženama njihov prioritet.

– Agencija je posebno zahvalna pojedincima i preduzećima koja aktivno učestvuju u toj borbi i pružaju podršku žrtvama rodno zasnovanog i porodičnog nasilja. Osim preventivnog djelovanja, zaštite žrtava i kažnjavanja počinilaca, veoma je važno da se žrtvama pruži prilika za oporavak i povratak u normalan život. STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

Jesenas su fudbaleri Leotara i Zrinjskog istrčali na teren u majicama “Stop nasilju nad ženama”, reprezentativac Toni Šunjić je s predstavnicima kompanije Mozzart nedavno posjetio Sigurnu kuću u Mostaru, a realizovana je i donacija Sigurnoj kući u Modriči.

Mozzart se, kao društveno odgovorna kompanija, u saradnji s poznatim ličnostima, tokom cijele godine trudi da borba protiv nasilja nad ženama ne utihne. Kontinuiranim donacijama i posjetama Sigurnim kućama dodatno podižu svijest o ovom problemu u javnosti.