Mozzart i ove godine uz Sarajevo Film Festival

Mozzart i ove godine uz Sarajevo Film Festival

Dobru tradiciju ne treba prekidati, pa kompanija Mozzart i ove godine podržava Sarajevo Film Festival, jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u jugoistočnoj Evropi. Na ovogodišnjoj međunarodnoj filmskoj smotri regionalni lider u priređivanju igara na sreću biće partner projekta Talents Sarajevo, platforme za buduće filmske profesionalce.

Tokom trajanja programa biće održane brojne edukacije, umrežavanja i obuke s nekim od vodećih svjetskih filmskih profesionalaca. Budući filmski talenti biće u prilici da razmijene iskustva i unaprijede svoje znanje u oblasti filmske industrije.

Na naše veliko zadovoljstvo i ove godine nastavljamo sa podrškom jednoj od najznačajnijih kulturnih manifestacija tokom koje Sarajevo postaje centar sedme umjetnosti. Prošle godine bilo je više od 80 polaznika, koji su bili dio programa koji podržavamo, i vjerujemo da ćemo se i ove godine družiti u što većem broju i omogućiti im da obogate svoja znanja kod vodećih svjetskih filmskih profesionalaca- istakla je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Sarajevo Film Festival svoju dugu tradiciju gradi od 1995. godine. Za skoro tri decenije izrastao je u međunarodni filmski festival sa posebnim fokusom na Jugoistočnu Evropu, zahvaljujući kojem filmovi, talenti i budući projekti iz regije dospijevaju u centar pažnje međunarodne filmske javnosti. Podrška kompanije Mozzart stiže brojnim kulturnim manifestacijama, festivalima, ustanovama i mladim talentima kako bi izgradili svoje karijere.