Mozzart i ovog ljeta uz mlade golmane Akademije Asmir Begović

Mozzart i ovog ljeta uz mlade golmane Akademije Asmir Begović

Čuvena golmanska Akademija Asmir Begović i ovog ljeta će organizovati specijalizovane kampove za mlade, talentovane golmane i golmanice. Sa budućim čuvarima mreža vrijedno će trenirati u Tuzli, Doboju kod Kaknja i u Sarajevu. I ove sezone uz njih će, tradicionalno, biti kompanija Mozzart na putu otkrivanja novih golmanskih talenata.

-Kamp organizujemo uz podršku našeg partnera, kompanije Mozzart, koja doprinosi našoj misiji stvaranja budućih vrhunskih golmana koji će čuvati mreže domaćih i inostranih klubova. Mlade talente očekuju specijalizovani treninzi i predavanje o analizi golmana. Treninzi su fokusirani na individualni rad s polaznicima, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa od igrača na golmanskoj poziciji - poručujedirektor Akademije i glavni trener, Ibro Hodžić.

Prijave su otvorene za sve dječake i djevojčice između osam i 18 godina, a prvi ljetnji kamp biće održan 22. juna u Tuzli. Karavan Akademije Asmir Begović potom se seli u Doboj kod Kaknja, na stadion nekadašnjeg premijeligaša Mladosti, i to na dva dana - 29. i 30. juni. Kao i prethodnih godina, centralni kamp biće održan u Sarajevu u julu.

Kampovi, koje Akademija Asmir Begović organizuje širom naše zemlje, postali su već odavno dio tradicije. Gotovo da nema dijela Bosne i Hercegovine u kojem njihovi treneri nisu radili s mladim i talentovanim golmanima. Praksa je to koju Akademija, koja pored sarajevske, ima i svoje filijale u Engleskoj i Njemačkoj, ima i u drugim zemljama. Tako su kampovi do sada održavani i širom Velike Britanije, Njemačke I Sjedinjenih Američkih Država, a ove godine premijerno će biti održan i kamp na Islandu.

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član Evertona Asmir Begović, ima odličnu saradnju sa brojnim klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. Sa njima, uz asistenciju kompanije Mozzart, nastavljaju da otkrivaju i bruse neke nove golmanske talente.