Mozzart nastavlja da pruža podršku ženskom fudbalu

Mozzart nastavlja da pruža podršku ženskom fudbalu

Ženski fudbalski klub Fortuna iz Živinica okuplja više od 90 talentovanih fudbalerki. Dok najmlađe vrijedno treniraju i odlaze na turnire, starije selekcije igraju Premijer ligu BiH u kojoj bilježe dobre rezultate. Kako bi nastavile da nižu uspjehe i napreduju na tabeli, kompanija Mozzart donirala im je nove dresove.

-Djevojke su oduševljene novom opremom. Sa nestrpljenjem su čekale da im stignu dresovi. Ovih dana nas očekuje meč na kojem će zaigrati u novoj Mozzart opremi koja će nam, nadamo se, donijeti pobjedu- kaže Jozo Banović, predsjednik ŽFK Fortuna, Živinice.

Klub je osnovan 2012. godine, a trenutno imaju selekcije pionirki, kadetkinja i seniorki, te Školu fudbala. Pionirke za sada vrijedno treniraju i odlaze na turnire, a iz redova ove selekcije klub bira talente za starije kategorije..

Njihove kadetkinje trenutno su šeste, a seniorke četvrte na tabeli Premijer lige BiH, a ne kriju ambiciju za napredak ka vrhu.

Podršku na tom putu pružaju im Opština Živinice i Tuzlanski kanton, a ponajviše UEFA. Ipak, novi dresovi iz Mozzarta su im, kažu, poseban vjetar u leđa.

Nove garniture opreme ovom klubu stigle su u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kroz koju je Mozzart do sada usrećio brojne klubove širom BiH.