Novi dresovi za FK Slaven iz Novog Grada

Novi dresovi za FK Slaven iz Novog Grada

Fudbalski klub Slaven iz Dobrljina kod Novog Grada uskoro će proslaviti vijek postojanja, a tokom duge tradicije nanizali su brojne uspjehe. Klub je osnovan 1926. godine, a u klupskoj istoriji posebno je značajna 1935. godina kada je, upravo na njihovom stadionu, odigrana prva noćna utakmica u bivšoj Kraljevini Jugoslaviji. Danas se mogu pohvaliti kvalitetnim igračima u tri selekcije, ali i novim dresovima koje im je poklonila kompanija Mozzart.

– Zahvaljujem se kompaniji Mozzart koja nam je izašla u susret i donirala dvije nove garniture opreme. Na tome smo im neizmjerno zahvalni i nadamo se budućoj saradnji – kaže Radenko Radić, predsjednik FK Slaven Dobrljin, Novi Grad.

Klub broji 62 igrača u tri selekcije. Seniori se takmiče u Trećoj ligi – grupa Zapad, gdje su trenutno 11. na tabeli. Pretpioniri i pjetlići igraju protiv svojih vršnjaka na nivou Područnog fudbalskog saveza Prijedor.

Plan im je da u narednom periodu pojačaju nekoliko igračkih pozicija, a ambicija da opstanu u regionalnoj ligi, napredujući ka vrhu tabele, pa i da uđu u Drugu ligu RS.

Podršku na tom putu im pružaju Opština Novi Grad, kroz budžetska davanja, te prijatelji i simpatizeri ovog kluba.

Sada za njih navijaju i u kompaniji Mozzart, koja ih je podržala kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“. U ovoj plemenitoj misiji, novim dresovima, do sada su usrećili brojne klubove širom naše zemlje sa jednom željom – da postanu novi šampioni.