Osnovcima iz Zvornika stigla donacija knjiga iz Mozzarta

Osnovcima iz Zvornika stigla donacija knjiga iz Mozzarta

Osnovna škola Sveti Sava u Zvorniku više je od obrazovne ustanove. Za đake i zaposlene, to je mjesto gdje se njeguju prave vrijednosti i postavlja čvrst temelj za budućnost djece. Kroz obrazovni sistem, kažu, ne pružaju samo znanje potrebno za akademski uspjeh, već razvijaju i osjećaj zajedništva, poštovanja i empatije. Podršku u ovoj važnoj misiji dobili su od kompanije Mozzart koja ih je obradovala novim naslovima u školskoj biblioteci.

Gest kompanije Mozzart za nas predstavlja više od materijalne podrške, to je simbol nade, zajedništva i vjere u bolje sutra. Pokazuje da, kada se spoje dobra volja, razumijevanje, potreba zajednice i želja za napretkom, možemo zajedno prevazići mnoge izazove i otvoriti nove mogućnosti za naše učenike. U ime svih učenika i zaposlenih, izražavamo iskrenu zahvalnost kompaniji Mozzart - poručuje učiteljica Snežana Stević.

Učiteljica Snežana suosnivač je međunarodnog eTwinning projekta “Uz čitanje riječi rastu 4 / Words grow by reading 4” čiji je cilj podsticanje čitalačkih navika kod učenika u nižem uzrastu. Jedna od projektnih aktivnosti je formiranje učioničkih biblioteka koje omogućavaju učenicima bliži kontakt s knjigom i lakšu dostupnost. Kako školska biblioteka ima manji fond vanlektirnih naslova, donacija iz kompanije Mozzart stigla im je u pravi čas.

Naša posvećenost razvoju djeteta, obuhvatajući i moralne i intelektualne aspekte, omogućava učenicima da izrastu u odgovorne, svjesne i obrazovane pojedince spremne da doprinesu svojoj zajednici i šire. Ovo je mjesto gdje učenici ne uče samo o matematici, književnosti i prirodnim naukama, već i o tome kako biti dobar čovjek. U svakoj učionici, kroz svaku lekciju, mi njegujemo prave vrijednosti koje će naše đake voditi kroz život.Rukovodstvo škole izražava duboku zahvalnost kompaniji Mozzart, shvatajući ovaj gest kao kao podsticaj za dalje unapređenje obrazovnog procesa - kaže Goran Ivanović, direktor OŠ Sveti Sava Zvornik.

Donacija ovoj školi stigla je u okviru podrške kompanije Mozzart obrazovanju, a ovu društveno korisnu misiju nastaviće i u narednom periodu.