Povodom rođendana: Poklon iz Mozzarta za FK Brzi Prijedor

Povodom rođendana: Poklon iz Mozzarta za FK Brzi Prijedor

Fudbalski klub Brzi iz okoline Prijedora za nekoliko dana proslavlja 23. rođendan. Tim povodom na njihovu adresu stigao je sportski poklon. Iz kompanije Mozzart poslali su im nove dresove u kojima će nastaviti da nižu pobjede u godinama koje dolaze.

-Svi su oduševljeno reagovali na ovaj poklon iz kompanije Mozzart. Članovi kluba, navijači, mještani su oduševljeni ovim lijepim gestom. Niko nije mogao da vjeruje da postoji tako društveno odgovorna kompanija koja nas je obradovala bez ikakvih uslova. To je za nas veliki podsticaj za dalje, a oprema je najkvalitetnija koju imamo od osnivanja kluba- kaže Drago Mikanović, sekretar FK Brzi Prijedor.

Ovaj tim broji oko 60 članova u dvije takmičarske selekcije- seniori i pioniri.  

Prvi tim se takmiči u Četvrtoj ligi Republike Srpske gdje su sezonu završili na 6. mjestu, a pioniri se za bodove bore u Pionirskoj ligi Područnog fudbalskog saveza Prijedor. Upravo ovi mladi fudbaleri su uzdanica klubu da će nastaviti da traju i tresu protivničke mreže.

U narednoj sezoni želja im je da napreduju na ljestvici svoje lige. Zbog pojedinih infrastrukturnih nedostataka, za sada, ne mogu u viši rang. Naime, imaju svoj stadion u Busnovima, kao i svlačionice koje su zadovoljavajuće za ovaj rang. Međutim, taj prostor bi u višim ligama trebalo da bude veći, a trebalo bi i da izgrade tribine, pa su im to ujedno želje za naredni period.

Najveći uspjeh za ekipu Brzi je što su tri puta bili finalisti Kupa Grada Prijedor, a nadaju se da će u budućnosti iz njihovih redova poteći neka velika fudbalska imena.

Klub se u radu oslanja na finansijsku podršku iz budžeta Grada Prijedora, a uz njih su i mještani sela iz kojeg dolaze. Za njih sada navija i kompanija Mozzart koja im želi srećan rođendan i još mnogo srećnih sezona.