Sarajevo, ljubavi moja: Mozzart podržao iskusne rukometaše

Sarajevo, ljubavi moja: Mozzart podržao iskusne rukometaše

Kanton Sarajevo proteklog vikenda bio je domaćin 1. Međunarodnog turnira za rukometne veteranke i veterane „Sarajevo, ljubavi moja 2023“. Uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i kompanije Mozzart, u dvorani KSC „Sabit Hadžić“, Rukometni klub veterana Sarajevo organizovao je istinski sportski spektakl, a učešće je uzelo preko 400 takmičara iz 32 ekipe iz zemalja regije. Titulom najboljih u ženskoj konkurenciji okitile su se članice ekipe Crne Ovce, a najbolji muški sastav bio je tim Opisani.

Utisci su fenomenalni. Okupili smo više od 400 takmičara iz čitave regije na sjajnom turniru. Na terenu je proteklo sve fer i korektno, uz mnoštvo lijepih poteza i golova. Čestitamo pobjednicima i najavljujemo da ćemo i naredne godine održati ovaj turnir. Svi takmičari su zaista puni utisaka i društvene mreže naše rukometne javnosti su ispunjene fotografijama i snimcima iz Sarajeva- poručuju organizatori.

Drugo mjesto u konkurenciji veterana osvojila je ekipa Goražda, dok je VRK Opuzen zauzeo treće mjesto. Među rukometnim veterankama srebrom su se okitile igračice Balkan Express, a treće su bile rukometašice Kutine.

Na turniru su učestvovale  32 ekipe iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prilikom službenog otvaranja turnira, napravljeni su zaista emotivni prizori više od 400 bivših rukometaša i rukometašica, koji zagrljeni u dvorani KSC „Sabit Hadžić“ na Ilidži pjevaju poznati hit Novih Fosila – „Za dobra stara vremena“. Uz nostalgiju za dobrim, starim vremenima, njihovu želju da se u budućim nastave baviti rukometom, podržali su u Mozzartu.

“Kompaniji Mozzart smo zahvalni na saradnji. U dvorani u kojoj su se igrale utakmice, održana je i promocija koju je uljepšao Mozzartov naziv. Drago nam je što se ovaj vid takmičenja za sportaše, koji i nakon završetka karijere i dalje imaju ljubav prema rukometnoj lopti, prepoznaje kao projekat vrijedan podrške- kaže Enid Tahirović, predsjednik Organizacijskog odbora turnira ispred VRK Sarajevo i proslavljeni reprezentativac i kapiten BiH.