Studenti fizičkog vaspitanja u Mozzartovim bojama do novih sportskih uspjeha

Studenti fizičkog vaspitanja u Mozzartovim bojama do novih sportskih uspjeha

Na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta obrazuju buduće profesore koji će biti stručnjaci za ovu oblast, raditi sa mladim talentima, ali i ostvariti nove sportske uspjehe. Podršku na tom putu, donacijom opreme, pružila im je kompanija Mozzart, vjerni prijatelj sporta. Akademci su u novim dresovima odmah zaigrali u Univerzitetskoj sportskoj ligi u Banjaluci gdje u fudbalu i košarci, poslije tri odigrana kola, zauzimaju prvo mjesto na tabeli i jedine su neporažene ekipe na takmičenju.

Studenti su oduševljeni dizajnom sportske opreme i jedva čekaju predstojeća takmičenja da zaigraju u novoj opremi gdje ćemo definitivno biti atrakcija na terenima. Za mene ovaj gest kompanije Mozzart znači mnogo jer je prepoznato da je, pored svih akademskih dostignuća koje naši studenti stiču, neophodno sportsko nadmetanje i sportska aktivnost koja studentima znači mnogo. Zato želim da se zahvalim kompaniji Mozzart na velikodušnoj donaciji- poručujepredsjednik Saveza studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, Dejan Banjac.

Savez studenata Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta ima 12 članova, po tri sa svake godine prvog ciklusa studija, koji zajedno predstavljaju studente Fakulteta, provode aktivnosti kojima poboljšavaju uslove studiranja i promovišu Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta. Njihove sportske sekcije se takmiče u muškoj konkurenciji u fudbalu, košarci, odbojci i rukometu, dok se u ženskoj konkurenciji nadmeću u odbojci, fudbalu i košarci i najuspješnije su na Univerzitetu u Banjaluci gdje imaju najviše osvojenih trofeja na Studentskim igrama.

U novoj opremi akademski sportisti će uskoro na nova takmičenja. ⁠Prvo ih očekuje već u aprilu kada će se takmičiti na Studentskim igrama gdje imaju cilj da prelazni pehar, sa najviše osvojenih trofeja, ostane u njihovim rukama.

U maju se u Paraliji održava sportska manifestacija Difovijada, na kojoj se okuplja preko 1500 studenata sa 11 Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta sa prostora Balkana, gdje će pokušati da ostvare što bolje rezultate i promovišu Fakultet u Mozzartovim bojama.