Uz vatromet i bakljadu Bileća dočekala Tijanu Bošković – Mozzart najboljoj odbojkašici svijeta poklonio teren

Uz vatromet i bakljadu Bileća dočekala Tijanu Bošković – Mozzart najboljoj odbojkašici svijeta poklonio teren

Kompanija Mozzart se specijalnim iznenađenjem potrudila da to bude spektakl koji će Tijana i Bilećani pamtiti još dugo. Tijanin doček je ujedno bio i otvaranje rekonstruisanog multifunkcionalnog terena posvećenog najboljoj odbojkašici sveta. U čast svih uspeha šampionke iz Hercegovine, kompanija Mozzart joj je poklonila igralište između njene zgrade, odbaništa i osnovne škole. Detinjstvo je stalo na jedno mesto.

Tijana Bošković je prva odbojkašica u čiju čast je kompanija Mozzart napravila igralište. I to ne bilo kakvo, već multifunkcionalno i na kojem će se igrati odbojka, košarka, rukomet, fudbal...

Svetska rekorderka u brzini smeča nije mogla da sakrije uzbuđenje zbog načina na koji su je njeni sugrađani dočekali.

„Teren je predivan, sigurna sam da će na njemu ponići novi šampioni. Hvala svima koji su pomogli da se ovaj teren rekonstruiše, svim volonterima koji su pružili svoj doprinos, kao i kompaniji Mozzart bez koje ovo ne bi bilo moguće. Volela bi da ovaj teren čuvamo što je bolje moguće. Mozzartova akcija je predivna, drago mi je što sam baš ja prva odbojkašica koja je dobila igralište u okviru nje“, rekla je Bošković.

Ovo je najveće igralište koje je kompanija Mozzart otvorila i prvo namenjeno odbojci.

„Ako je neko zaslužio da dobije prvi odbojkaški teren u našoj akciji onda je to svetski broj jedan – Tijana Bošković. Ovo je minimum što smo mogli da uradimo, da pomognemo u razvoju i generalno u poboljšanju života u ovoj maloj opštini“, naglasio je Borjan Popović, direktor koorporativnog centra za komunikacije Mocart.

Dok su se na velikim video bimovima ređale slike iz detinjstva i poruke najbližih iz kruga porodice i prijatelja, Tijana je jedva suzdržavala emocije. Sama je na kraju rekla da ne zna kako je izdržala da ne zaplače...

Vrhunac ceremonije otvaranja bila revijalna utakmica između timova kome su predvodili Tijana i njena sestra Dajana. Najtalentovanije odbojkašice Hercegovine su imale priliku da zaigraju rame uz rame sa idoloma. Pravdu je u ulozi sudije delio njihov otac Ljupko, a sestra Dajana nijr imala milosti i pobedila je Tijanu u prvom meču na njenom terenu.

Pre toga su veštine na novom terenu pokazali pioniri Košarkaškog i fudbalskog kluba “Hercegovac” iz Bileće. Organizovano je i takmičenje “Humanitarni servis”, a za svaki uspešan servis Mozzart je donirao novac u dobrotvorne svrhe.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici republičkih, lokalnih institucija i brojni građani Bileće i Republike Srpske.

Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, se okupljenima obratio putem video-poruke, rekao je da je otvaranje ovog sportskog terena u Bileći još jedan korak u plodotvornoj saradnji odbojkaškog saveza Srbije i kompanije Mozzart koja im je sponzor. Poželeo je da ovaj teren donese puno odbojkaških šampionki kao što je Tijana Bošković.

Predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović zahvalio je Tijani što je pronela slavu Bileće, Hercegovine i Republike Srpske širom sveta.

„Bileća je zaslužila ovakav dar, kao što je ovo moderno sportsko igralište“, poručio je Popović.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović istakao je da je ovo posebno veče kojim se piše istorija Bileće kada se dočekuje Tijana, najbolji ambasador ove opštine. On je ukazao da će ovaj moderni sportski teren usrećiti decu i omladinu u Bileći i omogućiti im srećno odrastanje i da će bito mesto odakle će neki krenuti stopama velikih sportista, kao što je Tijana. Vujović se zahvalio kompaniji Mozzart na tome što je poklonila ovaj teren meštanima ove opštine u Hercegovini.

Kompanij Mozzart se zahvalila lokalnoj upravi i omladinskoj organizaciji Jezerine na bezrezervnoj logističkoj pomoći i entuzijazmu koji su pokazali.

Tijana Bošković za odbojkašku reprezentaciju Srbije igra od svoje 17 godina, sa kojom je osvojila dve olimpijske medalje, dva evropska i jedno svetsko zlato i nedavno evropsko srebro. Tijana je prve korake napravila u lokalnom ŽOK Hercegovac posle čega je krenula u odbojkaške visine i došla do jednog od najboljih klubova sveta – turskog Ezačibašija. U reprezentaciju Srbije je ušla sa 17 godina na SP 2014. godine, a od 2015. se ni sa jednog velikog takmičenja nije vratila bez medalje. Kao udarna igla je predvodila Srbiju na većini takmičenja gde je redovno osvajala nagrade za MVP igrača ili najboljeg korektora.

Otkako je kompanija Mozzart 2014. godine krenula u akciju obnovljeni su i rekonstruisani brojni košarkaški tereni širom Srbije. Napravljena su i neka multifionkcionalna igrališta sa namenom i za mali fudbal, rukomet… A velika akcija se u poslednje vreme proširila i u Republiku Srpsku gde su otvoreni moderni tereni u Banjaluci i Doboju. Ukupno je kompanija Mozzart do sada rekonstruisala 89. terena.

Test title

Code" means the human readable form of a change completed under the terms under which a work containing the Program is covered only if you do not apply to any Modifications created by such Contributor.