Za nove olimpijce: Mozzart uz stonotenisere Viteza

Za nove olimpijce: Mozzart uz stonotenisere Viteza

Tokom proteklih šest decenija Stonoteniski klub Vitez ostvario je brojne uspjehe i iznjedrio veliki broj šampiona. Posebno su ponosni na činjenicu da je Tarik Hodžić, prvi i jedini Vitežanin koji je postao stonoteniski olimpijac, potekao upravo iz njihovog kluba, a tu je i nekoliko reprezentativaca. Stopama uspješnih članova STK Vitez mogli bi krenuti i omladinci ovog kluba. Upravo s tim ciljem, podršku im je pružila kompanija Mozzart kroz donaciju opreme.

„Situacija je kao i u svakom sportskom klubu teška i stalno se borimo da obezbijedimo sredstva za sve turnire i opremu koja je skupa. Zato je svaka pomoć klubu zlata vrijedna, pa se zahvaljujemo Mozzartu na donaciji u vidu trenerki koje smo usmjerili prema novim članovima za koje još nismo uspijeli nabaviti standardnu opremu“, kažepredsjednik STK Vitez Muhamed Rebihić.

            Osim kao olimpijac, Tarik Hodžić se istakao i kao član reprezentacije u kojoj je nastupao sa klupskim kolegama Remhadom Hasanovićem i Muhamedom Mehmedovićem. Iz STK Vitez su potekli i reprezentativci i višestruki prvaci BiH Adnan Šehić i Damir Ibrahimović koji su još aktivni, kao i Tea Topčić.

Trenutno u svojim redovima imaju prvakinju BiH u juniorskoj konkurenciji i drugu u seniorskoj konkurenciji Ajnu Zlotrg. Klub broji oko 40 čanova i najviše su posvećeni radu sa mlađim kategorijama i to veoma uspješno. Prošlu sezonu su juniorke i najmlađe kadetkinje bile viceprvakinje ekipno u BiH. Osvojili su oko 60 medalja prošle sezone, a već 10 na samom početku ove. U najmlađim kategorijama imaju drugu igračicu na rang listi BiH, Iman Mehić koja se bori za titulu ove godine, a nadaju se da će predstavljati BiH na narednim takmičenjima za svjetsku rang listu.

Trener u Stonoteniskom klubu Vitez je dugodišnji igrač Muamer Mehić, koji trenutno igra u Premijer ligi za klub.                                     

U ligaškim takmičenjima imaju mušku i žensku ekipu koje se takmiče u Premijer ligi BiH, a ambicije kluba su da budu stabilni članovi elitnog takmičenja u obje konkurencije.