Za Prvu ligu: Dresovi iz Mozzarta za NK Kolina

Za Prvu ligu: Dresovi iz Mozzarta za NK Kolina

Nogometni klub Kolina iz mjesta Ustikolina-Foča od 1956. ima isti naziv i želju za pobjedama. U dugoj istoriji iznjedrili su neka poznata domaća i svjetska fudbalska imena, a najveći uspjeh im je trenutni plasman pri vrhu Druge lige Federacije BiH. Kako bi zauzeli tron Druge i plasirali se u Prvu ligu FBIH, iz Mozzarta su ih motivisali slanjem dvije garniture novih dresova.

-Prvo želimo da se zahvalimo od srca kompaniji Mozzart. Poslali su nam izuzetno kvalitetne dresove. Iako imamo još neke garniture od ranije, kako su stigli ovi iz Mozzarta, momci igraju samo u novoj opremi. Hvala puno na dobroj sportskoj saradnji i razumijevanju za naš klub- kaže Suvad Bašić, predsjednik NK Kolina, Foča- Ustikolina.

            Klub od osvajanja prvog mjesta u Drugoj ligi dijele samo dva boda. Uskoro ih na domaćem terenu očekuje meč protiv prvog tima na tabeli, pa će u borbu za titulu u novim Mozzart dresovima. Ne kriju ni ambiciju da u narednom periodu zaigraju u prvom rangu Federacije.

            Njihov tim čini oko 65 fudbalera. Osim seniora, tu su još i juniori i kadeti.

U bogatoj istoriji klub je ostvario brojne uspjehe, a najveći rezultat im je trenutni plasman u Drugoj ligi FBIH, kao i igranje četvrtfinala Kupa BiH.

 

 Iznjedrili su i neka velika domaća i svjetska fudbalska imena. Iz njihovih redova potekao je Miloš Nedić koji je kasnije igrao za FK Sarajevo i za reprezentaciju. Za Kolinu je golove zabijao i Midhat Gluhačević- Pike koji je kasnije zablistao Bundesligi. Osim njih, iz Ustikoline su se još brojni talentovani igrači otisnuli u klubove širom Evrope.

 Klub se u radu oslanja najviše na podršku sponzora, a tu je i skromna pomoć lokalne zajednice, kao i Kantona. Ipak, donacija novih dresova sa oznakom „M“ posebna im je motivacija da postanu novi šampioni.