ŽOK Radnik uz Mozzart ponovo do Premijer lige

ŽOK Radnik uz Mozzart ponovo do Premijer lige

Tokom proteklih 27 godina u Ženskom odbojkaškom klubu Radnik iz Bijeljine okitili su se brojnim odličjima. Čak 12 sezona igrale su Premijer ligu BiH, a iz njihovih redova potekla su velika imena svijeta odbojke. Danas su stabilan prvoligaš, a u novoj opremi iz kompanije Mozzart žele ponovo da zaigraju Premijer ligu BiH.

-Djevojke su veoma zadovoljne. Odmah su poželjele da probaju dresove i da se fotografišu u novoj opremi. Kažu da su dresovi kvalitetni, da veoma lijepo izgledaju zbog čega su srećne i motivisane za nove pobjede – kaže Miroslav Mićić, predsjednik Skupštine ŽOK Radnik, Bijeljina.

Klub je, po osnivanju, egzistirao u okviru muškog sastava, a od 2017. godine funkcionišu kao zaseban klub u okviru porodice Radnik.

Trenutno broje preko 200 članica. Osim seniorki, tu su još i juniorke, kadetkinje i pionirke, te pretpionirke koje se još ne takmiče, već igraju prijateljske utakmice.

            O talentu odbojkašica iz Bijeljine mnogi su čuli, a njihovi uspjesi nisu prošli nezapaženo. Čak 12 sezona branile su boje kluba u Premijer ligi BiH. Bile su pobjednice Kupa RS, te tri puta finalistkinje Kupa BiH.

Trenutno su na 2. mjestu u Prvoj ligi Republike Srpske sa ambicijama da ponovo zaigraju u Premijer ligi BiH dogodine.

Iz njihovih redova potekla je Slađana Erić, kapiten OK Ub koji je pobjednik Kupa Srbije. Slađana je bila reprezentativka Jugoslavije, članica Crvene zvezde i internacionalac sa minutama u brojnim klubovima u Rusiji, Kini, Španiji, Švajcarskoj, Turskoj...

Tu su i Dubravka Stojanović koja je igrala u Finskoj, Dragana Bartula u Francuskoj, te više od 20 odbojkašica koje su se takmičile u raznim selekcijama BiH.

Trenutno je njihova Ana Zekić članica seniorskog tima, a Marija Milošević je u kadetskoj reprezentaciji BIH.

Sve one daju vjetar u leđa igračicama Radnika da nastave da nižu uspjehe.  

Klub se finansira iz budžeta Grada Bijeljina, te od članarina, a posebno su im značajne donacije kao što je ova u vidu opreme iz kompanije Mozzart.